Let op: Vacature- en recruitmentfraude: phishing-berichten uit naam van EN-flex.Lees meer.

5 tips voor een sterk CV

Een cv is misschien wel een van de belangrijkste documenten als werkzoekende of werknemer. Maar hoe schrijf je een goed curriculum vitae? En wat mag er absoluut niet ontbreken in dit document? Wij geven je vijf tips!

1. Maak een personalia
Begin je cv met wat gegevens over jezelf, ook wel een personalia genoemd. Een personalia bestaat uit je naam, adres, woonplaats en leeftijd. Voeg daarnaast een professionele en recente foto toe. Dit maakt je cv net wat persoonlijker.

2. Benoem je competenties
Onder je personalia voeg je een korte alinea toe over jezelf. Maak dit niet te lang, maar zorg voor een kort maar krachtige beschrijving. Voeg daarnaast je competenties en eigenschappen toe. Door jouw competenties als apart onderdeel op je cv te zetten, ziet de werkgever in één oogopslag wat jouw sterke punten zijn.

3. Maak het overzichtelijk
Zorg voor een overzichtelijk cv. Werkgevers ontvangen zoveel cv’s per maand, dat zij geen tijd hebben om jouw hele cv rustig en aandachtig door te lezen. Een snelle scan is vaak het resultaat. Je creëert overzicht door gebruik te maken van alinea’s en (dikgedrukte) tussenkopjes; bijvoorbeeld voor studie, ervaring en competenties.

4. Let op de lengte
Er is niet per se een ideale lengte voor een cv. Wel is het belangrijk dat je cv niet te lang is.  De lengte hangt voornamelijk af van het aantal jaren werkervaring dat je hebt opgedaan. Bekijk eens goed welke werkgevers je op je cv hebt staan en of deze allemaal even relevant zijn. Houd het kort maar krachtig en zet de belangrijkste informatie op de eerste pagina.

5. Houdt het zakelijk
Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt tussen de vele cv’s die bedrijven ontvangen? Door het opvallend te maken! Dit doe je door bijvoorbeeld een mooie lay-out te gebruiken. Maar zorg ervoor dat je niet overdrijft, want het moet wel zakelijk blijven.

Is je cv helemaal klaar? Dat is goed nieuws. Laat je cv wel altijd door iemand anders nalezen. Zo voorkom je slordige foutjes!