Dit zijn de voordelen van uitzendwerk

Dit zijn de voordelen van uitzendwerk

Werken als uitzendkracht kent meerdere voordelen. Toch is lang niet iedereen hiervan op de hoogte en hier brengen wij als uitzendbureau natuurlijk graag verandering in.

Voordeel 1: Je hebt de keuze uit meerdere, uiteenlopende vacatures

Als je nog niet zo goed weet welke functie het beste bij je past biedt een uitzendbureau veel voordelen. Je hebt als uitzendkracht namelijk vaak de keuze uit meerdere opdrachtgevers en meerdere type functies. Dit biedt een hoop vrijheid!

Voordeel 2: Test wat je leuk vindt

Zo komen we gelijk bij het tweede voordeel: door het diverse aanbod kun je goed testen wat je leuk vindt en wat bij je past. Past een baan toch minder goed bij je dan gedacht? Dan zit je niet vast aan een opzegtermijn.

Voordeel 3: Uitzendwerk is meestal goed te combineren

In principe is uitzendwerk vaak goed te combineren met, bijvoorbeeld, een studie, andere baan of misschien wel je gezin. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal uren dat je werkt.

Voordeel 4: Je krijgt wekelijks uitbetaald

Je kunt dit zien als een groot voordeel: wekelijks een bedrag op je rekening gestort krijgen in plaats van maandelijks. Ook dit biedt weer vrijheid! Toch vraagt het ook om discipline: je maandlasten gaan namelijk gewoon door. Maar dit los je gewoon weer op door braaf elke week een bedrag opzij te zetten.

Voordeel 5: Doorgroeimogelijkheden

Via een uitzendbureau kom je snel bij bedrijven binnen. Vaak sneller dan wanneer je zelf een (open) sollicitatie stuurt. Bij sommige werkgevers is de kans dan ook aanwezig dat je door kunt groeien binnen het bedrijf. Wie weet sleep jij dat vaste contract wel binnen!

Ben je overtuigd? Bekijk dan eens de openstaande vacatures !

Over de auteur: Julene Kaandorp
Julene Kaandorp
Julene Kaandorp is Employer Branding Specialist bij EN HR solutions.
Ontdek meer