Motivatiebrief schrijven? Wij geven je tips

Motivatiebrief schrijven? Wij geven je tips

Je scrolt door de vacatures van EN-flex en daar is ‘ie: de vacature waar je enthousiast van wordt en meer over wilt weten. Bij het lezen van de vacature zie je dat de werkgever graag een motivatie van je ontvangt. Ze willen natuurlijk graag weten waarom jij denkt dat je dé perfecte match bent. En dit vertel je ze graag! Maar eerst moet je motivatiebrief nog geschreven worden. Hoe zorg je ervoor dat je goed overkomt? En welke punten mogen absoluut niet ontbreken? Wij helpen je!

  1. Schrijf eerst voor jezelf op waarom je zo enthousiast bent, bijvoorbeeld aan de hand van steekwoorden. Deel je enthousiasme over de functie, maar ook over het bedrijf.
  2. Maak het persoonlijk. De functie is interessant en het bedrijf is leuk, maar waarom vind jij dit nou zo leuk? Waarom past de baan zo goed bij jou?
  3. Natuurlijk stelt het bedrijf eisen, zoals werkervaring, een diploma of bepaalde competenties. Jij bent de ideale kandidaat en sluit hier perfect op aan, omdat?
  4. Uiteindelijk heb je alle belangrijke punten opgeschreven. Zorg nu voor een lopend verhaal, maar houd het kort maar krachtig.
  5. Extra tip: laat je motivatiebrief altijd nog even nalezen door iemand. Gewoon, voor de zekerheid.

Schrijf er een korte, begeleidende mail bij en je bent klaar. Succes met solliciteren!

Ook hulp nodig bij het maken van je curriculum vitae? Hier vind je onze tips.

Over de auteur: Julene Kaandorp
Julene Kaandorp
Julene Kaandorp is Employer Branding Specialist bij EN HR solutions.
Ontdek meer